Купуването на имот – кога е най-добрия момент за това?

Как мислите, дали за закупуването на нов имот, има сезон или период от време, който е най-подходящ за тази стъпка?

Купуването на имотЛичните примери, които всеки от вас може да сподели или е чувал от познати, може да варират от една крайност в друга. Един от най-често чуваните примери от гледна точка на предприемачите е: “Инвестирай тук и сега, днес е времето за това, утре няма да е същото”. Времето, наистина е истински измерител на стойността и вложените средства за определен период. В повечето случаи, ако целта на закупувания имот е с цел инвестиция и печалба след това, ще е добре да имате поне краткосрочен план за него и поне няколко мнения и съветник за тази цел. Това разбира се най-вече зависи и от стойността на имота. Едни съветват, че инвестициите в имоти на територията на България са най-доходоносния бизнес, с  постоянна растяща цена след спада приключил след 2008 година, до ден днешен. Генерираните разходи съпътстващи в, последствие имота за инвестиция, може да граничат с нула – ако плана ви е успешен и след няколко години цената е доста по висока.

Купуването на имот

Обратният вариант е когато търсите ново жилище за лично ползване за вашето семейство. Мечтите ни, за някой са реалност и това е голата истина. Всеки от нас си мечтае да притежава къща на два етажа, веранда отпред, гараж за автомобила и заден двор с градина, където да си играят децата и да си правим барбекю с приятелите през почивните дни. Реалността в големият град, разбира се е друга, за 95% от живущите, като население в София – обитаемото жилище било то собствено или под наем е в така наречените “панелки” в кварталите или нещо по новичко от увеличаващото се ново жилищно строителство, запълващо зелените тревни площи в добрите, или в по-лошите случаи останали незастроени апетитни зелени локации до метростанциите и ако има, все още, в централните свободни за застрояване части. Тук търсенето и закупуването на имот, може да е само на база личен избор и да зависи само от вас и близките ви. Това разбира се не е по-лесно, като преценяването на качеството на имота, правната част от сделката, избора на локация и други съпътстващи, така да ги наречем “проблеми”, до пълното придобиване на имота. Много потенциални купувачи се решават на тази стъпка в по-големите градове, където наемната цена на имота на месец е близка до тази на месечна вноска по ипотечен кредит, но не само това раздвижва пазара и засиленото търсене в момента…

И така, да обърнем малко внимание и на точното време за купуването на желания имот. Знам всички сега си мислите… най-добре през пролетта, ще имам цяло лято и есента за ремонти подобрения и всичко останали неща, преди да дойде зимата или проливните дъждове и така нататък. Аз бих казал, купувайте, когато имате средствата и преследвайте целта си, ясно определете, какво ще предприемете, всичко останало е организация и планиране. Един съвет за ремонтните дейности ако се налагат: лятото, всички майстори са заети конкуренцията е голяма, поемат няколко обекта едновременно – внимавайте да не ви притупат нещата и да съжалявате след това и разбира се ако успеете да наемете майстор по желаното от вас време. Успех. 

Ако наистина се нуждаете от качествена фирма за ремонт с доказан опит и професионалисти, които винаги завършват ремонта според вашите желания, обърнете се към фирма Инкохо. Тя е една от малкото фирми изпълняваща цялостни ремонти по всички части на даден имот и имаща експерти във всяка област.

Гледната точка и ситуацията в която всеки от нас се намира е различна – опитът е важен. Споделете вашето лично мнение или коментар под статия. Благодарим Ви!

Ако в момента си търсите имот прочетете още една статия на тема: Кои сайтове за наеми на имоти използвате? Там ще намерите полезна информация за някои сайтове за имоти.

You can follow ruskova-property.com in:
Linkedin: @Ruskova-Property
http://buff.ly/2u9ID3a
Twitter: @Ruskovaproperty
http://buff.ly/2u9Z2oo
Instagram @ruskovaproperty
http://buff.ly/2u9CN1H
Facebook @ruskovaproperty
https://www.facebook.com/ruskovaproperty/